Авиончето Мате

Авиончето Мате - сн. КнижанкаТази малка картонена книжка не само крие много изненади за любопитните детски ръчички и очички, но може да ви послужи и като наръчник за първия самолетен полет на вашето дете. В нея се разказва за едно семейство, което тръгва на почивка със самолет, като са описани последователно всички стъпки: от пристигането на летището, чекирането, паспортната проверка, отвеждането на пътниците до самолета, настаняването, затягането на коланите...

Но най-интересното предстои! Любопитните и добрите деца имат възможност да надникнат в самата пилотска кабина. Книгата е интерактивна – с вратички и прозорчета. Може, например, да видите как са насядали пътниците или кой управлява самолетчето.

В пилотската кабина на самолетчето Мате - сн. КнижанкаА самото самолетче е жълто и усмихнато, много положителен и дружелюбен герой, с когото децата лесно могат да се сприятелят. Точно това им помага да приемат всичко ново и необикновено без да се страхуват, да научат повече и да се подготвят за едно истинско изпитание, каквото е първият самолетен полет. В края на книжката Мате пише на децата писмо, в което им напомня най-важните неща, които не трябва да забравят: че самолетите летят на големи височини и могат да изминават големи разстояния; че при излитане и кацане всички трябва да сложат предпазните колани; че децата трябва да слушат родителите си и всички, които се грижат за безопасността на полета и тяхната сигурност.

Откъс | Докато Давид и Елена се качваха по стълбите, самолетчето Мате търпеливо чакаше да пристигнат и останалите пътници. “Много обичам моментите, когато пътниците идват. А най-много се радвам, когато с мен пътуват деца” - си помисли Мате. - “Те винаги са весели и любопитни”.

Заглавие Автор Илюстратор Издател
Авиончето Мате Sунка Дончева Натали Николовска Кокиче прес - Скопие, 2006
Преводач Оригинално заглавие Език Оригинално издание
- - македонски

Жанр

Тема

Персонажи Възраст

книжка с вратички и прозорчета

пътуване, превозни средства

самолетче, деца 3-8

ISBN

Материал/Цветност Формат Страници
9989-2551-0-5 твърди корици, цветни илюстрации 160 х 160 14
Цена
  -