Зайчето Питър

Зайчето Питър - сн. КнижанкаТрадицията повелява във всяка фамилия да има поне един вироглав потомък, който да прави точно обратното на това, което го съветват възрастните. И ако нямаше такива вироглавци, които да променят не само правилата, но и историята... колко скучен щеше да е светът. Дали Биатрикс Потър не ни разказва по малко и за себе си, като ни разказва за Зайчето Питър най-вироглавото от четирите деца на старата Майка Зайка. Как започва историята за него? Мама Зайка заръчва на децата си да се разходят из полето или по пътеката, но да не ходят в градината на мистър Макгрегър... Къде мислите отива след това Зайчето Питър?! Точно там, където може да си похапне и марулка, и репички, и фасулче. Но не щеш ли, такава гоненица пада, че Питър едвам успява да отърве кожата. Но не и дрехите си, от които мистър Макгрегър за утеха си направил плашило...

Откъс | "Имаше едно време четири малки зайчета: Каламбик, Търкул, Пухчо и Питър. Те живееха с майка си в пясъчната рътлинка под корена на една много голяма ела.
– Сега, миличките ми – рече една сутрин старата Майка Зайка, – можете да се разходите из полето, но не влизайте в градината на мистър Макгрегър. Там вашият баща претърпя злополука..."

Заглавие Автор Илюстратор Издател
Зайчето Питър

Биатрикс Потър

Биатрикс Потър Труд - 2009 г.
Преводач Оригинално заглавие Език Оригинално издание
Александър Шурбанов

The Tale of Peter Rabbit

английски  Норман Уорн - 1901 г.

Жанр

Тема

Персонажи Възраст

приказки

животни

Зайчето Питър 3+

ISBN

Материал/Цветност Формат Страници
 9545288671 твърди корици, цветни илюстрации 16 х 19 30
Цена
  5.99 лв