Приказка за малък Мечо или кога Зайо спи зимен сън

Приказка за малък Мечо... сн. КнижанкаТримата герои в тази римувана зимна приказка са мама Мецана, малък Мечо и кривоглед Зайо. Те преживяват истинско зимно приключение насред заспалата гора, като всеки от тях попада в някаква нетипична ситуация. В книгата има и смешки, и плачки, и страшки. Може да я намерите на книжния пазар в два варианта – с твърди или меки корици.

 Автор е известният радиоводещ и публицист  Асен Сираков. Той е познат на възрастните от предаванията по БНР „12+пляс!“ и „Нощен Хоризонт“. Художник на книгата е проф. Виктор Паунов, заместник-декан на Факултета по изящни изкуства и ръководител на Катедра "Книга и печатна графика" в Националната художествена академия.

От издателя | Чудни чудеса в зимната гора – Мама Меца без да знае се сдобива с малък Мечо, който гладен си не трае. Тръгва Меца мед да дири и попада на пчелина. Там пчелите работливи я нападат и натирят. Да я търси малък Мечо тръгва през гората зимна, в снежна преспа се загубва. Тук е време Зайо храбър да се включи и мечето да спаси. Чудеса в гората стават – Зайо пита с мед отмъква, после билков чай вари и за малко да пострада. Но мечето е приятел верен, заека от мама ще спаси. После сгушени в кожуха мамин двамата ще чакат пролетта. Една приказка за приятелството, верността и храбростта – зимна приказка за зимната гора. 

Откъс |Приказко за малък Мечо... илюстрация Виктор Паунов

Вади Зайо с пълни шепи
зеле, моркови и репи,
и пред Мечо ги натрупа
и подканващо захрупа.

Но от таз великолепна
гледка той дори не трепна
и остана омърлушен
в ъгъла на топка сгушен.

Зайо строго го подкани,
па започна да го храни –
цяла репичка с листата
му напъха във устата.

Рецензия >>

Заглавие Автор Илюстратор Издател
Приказка за малък Мечо или кога Зайо спи зимен сън Асен Сираков Виктор Паунов

Изд. "Дамян Яков" - 2009 г.

Жанр

Тема

Персонажи Възраст

римунава приказка, българска

зима, животни

мама Меца, Мечо, Зайо 4+

ISBN

Материал/Цветност Формат Страници

978-954-527-476-3

меки корици, цветни илюстрации

280x210мм

48

Цена
 

5 лв.