Приказки за великани

Приказки за великани, изд. Фютавтор | Кристофър Роусън
българско издание | Фют
оригинално издание | Usborne, Великобритания

Книжката „Приказки за великани“ е част от Библиотека Славейче – новата поредица на издателство „Фют“ за начинаещи читатели. Съдържа три приказки, от които децата ще научат колко различни по външен вид и характер могат да бъдат великаните: малки или големи, лоши или добри... или пък твърде чувствителни. Приказките са кратки, с къси редове и едър шрифт – задължително условие, за да не се обезсърчи детето още с първите стъпки в четенето.

 Съотношението между текст и илюстрации е балансирано. Изображенията са семпли, но много изразителни и адекватно подкрепят текста. (Към някои от тях има балончета с реплики и мисли, които дават допълнителна информация на четящия за действията или характера на героите.)

Специално за българското издание от „Фют“ са разработили развиващи игри и речник на непознатите думи и изрази. Детето може да учи, докато играе, като попълва букви в решетка, подрежда картинки в последователност или описва герой. В края на книжката има и отворени въпроси, които стимулират детето да разсъждава и да систематизира новите идеи от прочетеното.

В речника са включени думи и изрази, които имат утвърдена употреба в българския език, или такива, които са остарели и се използват само в „приказни“ контексти (като „страноприемница“ например). Всички те се нуждаят от допълнително обяснение за детето, което все още няма изградена читателска култура, и това е направено на достъпен за тях език.

На последните страници в книжката за Великани, но не на последно място по важност е забавлението от четенето. Затова от издателство "Фют" предоставят възможност на малкия читател да представи сам себе си, да залепи снимката си, да опише първите си впечатления и да даде своята оценка за книгата в специалното приложение „Моят първи читателски дневник“ :)

Приказките са подходящи за деца между 5 и 7 години.

от издателя | Книгите от библиотека „Славейче” са създадени специално за децата, които се учат да четат. С тях децата лесно ще преодолеят притеснението от четенето, постепенно ще престанат да сричат и ще започнат да четат гладко и с разбиране. Книгата съдържа три забавни приказки за великани и развиващи задачи след всяка приказка. Накрая на книгата ще намерите речник на непознатите думи и читателски дневник. И за да е още по-забавно…. Има и награди! Всички деца, които прочетат 12-те книги от "Библиотека Славейче" и изпратят 12-те талона, получават персонална грамота от издателство „Фют” за най-добър читател и специална папка, в която да подредят страничките на своя първи читателски дневник. Прекрасен спомен от детството! Всеки месец търсете новите книги от "Библиотека Славейче"!

откъс | Приказките за великани са много, а великаните са най-различни – някои са страшно големи, други не са чак толкова огромни. Някои са истински драки и обичат да правят номера. Други са гневливи и обичат да се бият. Някои са тъжни и постоянно плачат. Други са добри и помагат на старите хора. Първата приказка в тази книга е за един добър великан, който се нарича трол. Втората разказва за трима лоши великани и за техния ужасен, но заслужен край...

жанр | приказки
персонажи | великани
език | български
възраст | 6 +

формат/страници | 130х200, 56 стр.
материал/цветност | меки корици, цветни илюстрации
ISBN 978-954-625-757-4
цена | 3.90 лв.