Издателство Clavis

clavisbooksИздателство Clavis е едно от най-големите издателства за детска и юношеска литература   в  холандскоговорещите страни. Има представителства в Хаселт, Амстердам и Ню Йорк и е със силно международно присъствие.

Със 150 нови заглавия, 75 препечатки (повторно издание), 140 чуждестранни лицензии и много  B-to-B продукции годишно. Тимът от 30 души работи за реализиране философията на Клавис, а тя е: „Ние сбъдваме детските мечти.“

Всеки нов етап в живота, всяко ново умение, всяка нова ситуация може да се изследва с книга, четена заедно с родител или възпитател.

Бебетата и децата учат чрез изследване на заобикалящата среда и възпроизвеждане на откритото от тях. Тази заобикаляща среда може да бъде лесно представена на децата чрез книги. Не всяка книга трябва да прави това, а само книги, в които жизнената среда, първите умения и емоции се представят, обясняват, дава им се форма и контекст. Образите и думите за най-малките трябва  да се подбират с почти научна прецизност. Затова книгите на Clavis се разработват специално съобразени с възрастта на децата и покриват всички важни теми.

Книжанка представя | Big maakt een tekening, Kas krijgt een zusje, Met oma en opa naar zee, Anna bij de kapper