Колибри

Издателство КолибриИздателство Колибри е създадено през 1990 г. и е сред водещите на книжния пазар в България. Колибри издава висококачествена литература, включително литературни образци от по-малки страни и в превод от редки езици. В каталога на издателството присъстват съвременни български автори. Най-търсените колекции са "Съвременна европейска проза", "Модерна класика", "Амаркорд", поредици популярна психология, документални и исторически книги. Освен художествена литература, Колибри издава и документална, справочна литература и хуманитаристика, книги за себепознание, здраве и др. Издателството е лидер в областта на чуждоезиковото обучение. За дейността си е отличено с множество награди и номинации.

Принос в книгоиздаването за деца: детски книги, създадени в копродукция с водещи европейски издателства. Създадени са поредици за тийнейджърска литература, фантастика и фентъзи. Колибри е издателят за България на известната френска поредица за Малкия Никола, както и детските енциклопедии Larousse.

Книжанка представя Ваканциите на Малкия Никола, Малкият Никола тръгва пак на училище, Щуротиите на Малкия Никола, Изненадите на Малкия Никола, Малкият Никола и съседите, Малкият Никола и приятелчетата

Дора на пикник, Един ден на плажа