Книжарница Таралеж

Книжарница ТаралежКнижарница “Таралеж” се намира във Варна и предлага добър подбор от заглавия за деца, организирани в няколко категории. Може да намерите образователни книги, които да помогнат на детето в подготовката за училище; музикални и панорамни книги; информативни книги; книги игри и книги за творчество.

Прочети още...

Сиела

сиела„Сиела” е създадена през януари 1991 г. като компания за бизнес консултации и издател на наръчници и монографии в областта на правото. В периода 1993–1995 г. издаваната литература се разширява, като обхваща и областите икономика, бизнес и естествени науки. Със знака на издателство „Сиела” всяка година излизат над 200 нови заглавия. Това са учебници и учебни помагала, справочници, речници, сборници с нормативни актове и съдебна практика, монографии и студии, художествена литература. В каталога на издателството намират място редица съвременни български автори. „Сиела“ е собственик и на верига книжарници.

Принос в детското книгоиздаване: Островът, Приказка и др.

Детска къща „Приказка без край“

Детска къща "Приказка без край"Детска къща „Приказка без край“ отваря врати през есента на 2012 в София. Тя събира на едно място детска книжарница, езикови курсове за деца и куклен театър. Създадено от възрастни за деца, това шарено пространство е вдъхновено от любовта и носталгията по детството.

Прочети още...

Точица

Издателство ТочицаИздателство "Точица" е създадено специално за деца през 2010 г. от Зорница Христова – известен преводач и блогър. Ето как тя самата описва целите на своето начинание: „Искаме акцентът да бъде върху всичко, което може да развие потенциала на детето по естествен и приятен за него начин, да го научи, без да го поучава - с добър вкус и с разбиране към желанието му да изпитва удоволствие от всяка своя дейност, да усеща тръпката от играта и приятното чувство, че си овладял едно ново умение“.

В каталога на издателството може да намерите книжките за умни деца „Умножи лесно“ и "Умножение без уморение", "Щедрото дърво" на Шел Силвъстийн, първият литературен проект на Точица – „Направи си сам приказка“ и "Тетрадка за приказки" с текстове, създадени от деца.

Колибри

Издателство КолибриИздателство Колибри е създадено през 1990 г. и е сред водещите на книжния пазар в България. Колибри издава висококачествена литература, включително литературни образци от по-малки страни и в превод от редки езици. В каталога на издателството присъстват съвременни български автори. Най-търсените колекции са "Съвременна европейска проза", "Модерна класика", "Амаркорд", поредици популярна психология, документални и исторически книги. Освен художествена литература, Колибри издава и документална, справочна литература и хуманитаристика, книги за себепознание, здраве и др. Издателството е лидер в областта на чуждоезиковото обучение. За дейността си е отличено с множество награди и номинации.

Принос в книгоиздаването за деца: детски книги, създадени в копродукция с водещи европейски издателства. Създадени са поредици за тийнейджърска литература, фантастика и фентъзи. Колибри е издателят за България на известната френска поредица за Малкия Никола, както и детските енциклопедии Larousse.

Книжанка представя Ваканциите на Малкия Никола, Малкият Никола тръгва пак на училище, Щуротиите на Малкия Никола, Изненадите на Малкия Никола, Малкият Никола и съседите, Малкият Никола и приятелчетата

Дора на пикник, Един ден на плажа

Книжка БГ: детска онлайн книжарница

Книжка БГНаскоро случайно открих страницата на Книжка БГ и приятно се изненадах да науча, че някой е създал онлайн книжарничка специално за детски книги. Идеята е добра, още повече, че създателите са заложили интересна структура на магазинчето.

Прочети още...

Къща за птици: една сбъдната книжарница

Къща за птициЗащо Къща за птици? “Защото искаме тук да подслоним четящите хора, а в някакъв смисъл тези хора са и летящи хора, макар и в мислите си, и приличат на птиците” – отговаря Илиана, която е  управител на новооткритата в центъра на София ателие-книжарница.

Прочети още...