Как Франклин може да помогне на децата в първия учебен ден?

Франклин тръгва на училищеФранклин тръгва на училище | Полет Буржоа & Бренда Кларк

Ако детето ви тръгва за първи на детска градина, това е книжката, с която може да го подготвите. В нея на достъпен език и с помощта на изразителните илюстрации са предадени основните преживявания, с които почти всяко дете посреща постъпването си за първи път в училище.

Франклин тръпне в очакване и става рано сутринта. Няма търпение да се приготви. Франклин обаче се притеснява:

“Сякаш съм глътнал десет жаби и те подскачат нагоре-надолу в стомаха ми!” – оплаква се той.

Родителите му на свой ред се опитват да го успокоят. Раздялата с тях тежи. Франклин се страхува от училището, защото не се чувства сигурен: не знае дали ще си намери приятели, дали е достатъчно подготвен, дали учителят ще бъде добър...

Това са част от въпросите за обсъждане, които малката шарена книжка ще ви подскаже. Но най-важното е, че от нея детето по естествен и забавен начин получава отговори на колебанията и притесненията си.

До прага на дома е важна ролята на родителите, но пред прага на училището чака учителят. Господин Бухал е прекрасен пример как може детето да бъде въведено в живота на детската градина без да се чувства изоставено и неподготвено.

Книжката е подходяща за четене вкъщи, както и за четене в Детската градина! Не забравяйте след края на този вълнуващ ден да приготвите нещо вкусничко за детето – също както майката на Франклин му е приготвила сладкиш с мед :)

Повече за Франклин може да научите тук