Книжния Су, където детските книги живеят

Книжния Су - логоКнижния Су е една от малкото детски книжарници у нас, а за да бъде наистина детска, една книжарница трябва да бъде най-вече гостоприемна. Екатерина Антонова и Милен Антиохов, създатели на Книжния Су, го умеят.

„Книжния Су не е книжарница. То е жилище. Там книгите живеят, не просто стоят“ – така Катя и Милен представят мястото, което създават и откриват за първите си гости през май 2013. Място, в което и книгите, и техните читатели да се чувстват уютно, като у дома си.

Тук децата могат не само да разглеждат и избират книги, но могат да участват в творчески работилнички, да се почерпят с нещо вкусно, да пият лимонада...

Прочети още...

Книжарница Таралеж

Книжарница ТаралежКнижарница “Таралеж” се намира във Варна и предлага добър подбор от заглавия за деца, организирани в няколко категории. Може да намерите образователни книги, които да помогнат на детето в подготовката за училище; музикални и панорамни книги; информативни книги; книги игри и книги за творчество.

Прочети още...

Детска къща „Приказка без край“

Детска къща "Приказка без край"Детска къща „Приказка без край“ отваря врати през есента на 2012 в София. Тя събира на едно място детска книжарница, езикови курсове за деца и куклен театър. Създадено от възрастни за деца, това шарено пространство е вдъхновено от любовта и носталгията по детството.

Прочети още...

Книжка БГ: детска онлайн книжарница

Книжка БГНаскоро случайно открих страницата на Книжка БГ и приятно се изненадах да науча, че някой е създал онлайн книжарничка специално за детски книги. Идеята е добра, още повече, че създателите са заложили интересна структура на магазинчето.

Прочети още...

Къща за птици: една сбъдната книжарница

Къща за птициЗащо Къща за птици? “Защото искаме тук да подслоним четящите хора, а в някакъв смисъл тези хора са и летящи хора, макар и в мислите си, и приличат на птиците” – отговаря Илиана, която е  управител на новооткритата в центъра на София ателие-книжарница.

Прочети още...

Books4life – втори живот за книгите

b4lBooks4life е доброволческа организация, която се занимава със събирането на вече прочетени книги и повторната им продажба с благотворителна цел. Първата книжарница Books4life отваря врати в Тилбург, Холандия, през 2005 г. Примерът е последван и в други градове – Амстердам, Маастрихт, Айндховен...

Прочети още...

Книжната планина в Айндховен, Холандия

boekenbergДетската книжарница Boekenberg се намира в центъра на Айндховен, Холандия. На улица, която се нарича Малката планина, в страна, където няма никакви височини. Името на книжарницата може да се преведе като Планина от книги или Книжната планина. Най-сигурното е, че отвън изглежда малка, а вътре... много голяма.

Прочети още...