Книжка БГ: детска онлайн книжарница

Книжка БГНаскоро случайно открих страницата на Книжка БГ и приятно се изненадах да науча, че някой е създал онлайн книжарничка специално за детски книги. Идеята е добра, още повече, че създателите са заложили интересна структура на магазинчето.

Книгите са разделени по възрастови групи и жанрове. Има специална секция за български художествени произведения, както и секция за обучителни игри, откъдето да поръчате дървени пъзелчета например. Ако сте регистриран потребител, може да водите читателски дневник на детето си.

Но освен да продава онлайн книжарничката си поставя за цел да бъде полезна на родителите и със съвети за възпитанието на децата:

“Ние се стараем да покажем книгите от една по-различна гледна точка. Пишем ревюта и фотографираме сами по-голямата част от книжките, предлагани на сайта. Целта е да се разграничим от скучното и банално представяне, което присъства навсякъде, и да покажем гледната точка на обикновения читател, родител или учител” - обещават създателите на Книжка БГ в представянето си.

Проектът стартира в началото на 2011 г. Направи ми впечатление, че повечето книги са представени посредством издателските анатоции. Съставителите на сайта обаче предлагат изглед към вътрешните страници на изданията, което помага при избора на книжка повече отколкото, ако насреща ви стои само корицата. Остава да расте и броят на книгите, които може да си купите за децата си от Книжка БГ