Книжния Су, където детските книги живеят

Книжния Су - логоКнижния Су е една от малкото детски книжарници у нас, а за да бъде наистина детска, една книжарница трябва да бъде най-вече гостоприемна. Екатерина Антонова и Милен Антиохов, създатели на Книжния Су, го умеят.

„Книжния Су не е книжарница. То е жилище. Там книгите живеят, не просто стоят“ – така Катя и Милен представят мястото, което създават и откриват за първите си гости през май 2013. Място, в което и книгите, и техните читатели да се чувстват уютно, като у дома си.

Тук децата могат не само да разглеждат и избират книги, но могат да участват в творчески работилнички, да се почерпят с нещо вкусно, да пият лимонада...

Намират се авторски картички, стикерите на Бубуб, шарени тетрадки, книги от разни страни и разни други изненади.

По традиция всяка седмица Книжния Су избира да покаже една хубава книга, интересна и важна, за която всички да научат. Традиция са станали и Уроците по въображение с Дарик и Книжния Су.

Книгите в Книжния Су не са подредени в скучни редици, а се реят в едно артистично пространство, изпълнено с цветове и любов. Може да ги намерите на ул. Цар Асен 16 в столицата.

Ако искате да научите повече за мястото, посетете фейсбукстраницата на Книжния Су

Очаквайте скоро разговор с Катя и Милен за изкуството да поддържаш жилище за книги :)