Къща за птици: една сбъдната книжарница

Къща за птициЗащо Къща за птици? “Защото искаме тук да подслоним четящите хора, а в някакъв смисъл тези хора са и летящи хора, макар и в мислите си, и приличат на птиците” – отговаря Илиана, която е  управител на новооткритата в центъра на София ателие-книжарница.

Къща за птици е място, което събира в себе си книги, музика, икони и разни ръчно изработени неща (картички, чанти, кукли, обеци от шишарки и много други)... Намира се на ул. “Проф. Асен Златаров” 22 в София, между две от любимите ми градини – Докторската и Заимовата. Най-хубавото е, че човек може да се отбие там просто докато се разхожда. При мен така се случи. Вътре успях да си купя не само книги, но и подаръци за приятели в чужбина – има доста интересни български произведения (извън клишетата) и ако сте от пътуващите със сигурност има за кого да отнесете оригинален сувенир или музикален диск.

Къща за птици е различна книжарница. Тя сякаш е извън потоците движение в забързания град и в нея може да забавиш ход. В същото време много бързо да направиш своя избор, защото книгите са... избрани. Тук не може да се намери за всеки по нещо, няма от всичко по малко. Ако търсиш последния бестселър или моден чиклит, това най-вероятно не е твоето местенце. Но ако ти се иска да спреш времето, да потърсиш други идеи за четене, да направиш по-различен избор на книга или подарък, да купиш нещо стойностно – това е твоята книжарница. Има много хубава колекция от детски книги на български автори, ще намериш и съвременна проза. Книжарницата е едно от малкото в София, която предлага и православна литература.

В същото пространство се организират изложби, концерти, срещи с книги и техните автори. Има малко детско кътче с масичка за рисуване и други занимавки. Предлагат и бонбони :) Наистина уютна и гостоприемна Къща… за летящи хора.

Повече за срещите с книги и интересни творци в Къща за птици