Пеещите книги в сърцето на Париж

chantelivreКнижарница Chantelivre е създадена през 1974 в Париж от съоснователя на издателство l'école des loisirs Жан Дела. По време на едно свое пътуване до Лондон той открива  Children's books center на Kensington, една книжарница само за детска литература. Вдъхновен от този пример  Дела решава да създаде в сърцето на Париж място, където да бъде събрана цялата френска продукция на детска литература. Така се ражда Chantelivre.

Асортиментът е важен за всяка книжарница, но в тази той не само е голям, но и подбран грижливо. В концепцията на книжарницата квалификацията на служителите е също важен  елемент. Когато трябва да се работи с един толкова богат фонд, не е достатъчно просто да се предлага най-новото, а да се дават компетни съвети, които да послужат да клиентите да намерят книгата, която ще им хареса.

Средният асортимент на книжарницата е 50 000 заглавия и се получават нови почти всеки ден. За тази година 18 000 нови заглавия са на разположение в книжарницата. За последните 12 месеца са продадени 283 258 книги, за 3 440 000 евро, издадени са над 100 000 касови бележки, посрещнати са около 240 000 посетители...