Да прочетем българска книга заедно

Българско училище в ЛайденВ навечерието на 24 май децата от Българското училище "Св. Св. Кирил и Методий" в гр. Лайден, Холандия, започнаха да четат заедно книга... от български писател :)  

Инициативата „Ние четем заедно...“ възниква спонтанно, но най-важно е, че тя намира подкрепа сред учениците. На 12 май те вече са отворили първите страници на "Ян Бибиян" от Елин Пелин. А благодарение на съдействието на училищното ръководство за всяко дете е осигурена и доставена специално от България книгата на големия български разказвач.  

Към инициативата са поканени да се присъединят и други български училища в чужбина. Ето част от специалното писмо-покана, в което е описан и регламентът на "Ние четем заедно..."

"Ученици от всички класове могат да участват в „Ние четем заедно ...”, като целта е да прочетат за една учебна година (или за по-кратък период) заедно в клас една книга от български писател. Резултатите ще оповестим в началото на месец май 2013 г. в уеб сайта на училището, в специално издание на нашия електронен вестник „Нашето BG училище” и в медиите.   Наградата за всички участници е богатството да опознаят българската литература и възможността да разкажат за прочетеното на близки и далечни приятели.  Информация за прочетените книги (произведение, автор, клас, дата на започване и дата на приключване на четенето, форма на споделеното – драматизация, снимки, есе, откъс от читателски дневник, рисунка) можете да изпращате до 01.05.2013 г. на адрес: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (лице за контакти Ариета Семерджиева). На карта на света в електронен формат ще отбелязваме града и училището, където учениците от българските училища са прочели заедно книга от български писател на български език.  И така, четейки заедно, нека дадем още един шанс на българската книга да обиколи света!“ От Българското училеще в Лайден