Нова поредица за начинаещи читатели

baner slavei4e2Книжките от „Библиотека Славейче“ на издателство Фют са създадени специално за децата-прощъпулници в четенето. Поредицата е отговор на отдавнашните търсения на много родители и учители на достъпни, интересни и написани на съвременен език текстове.

Както във всяко нелеко начинание и първите стъпки с книжка в ръка се правят заедно – родител, дете, учител. Затова освен книжките с приказки и развиващи задачи за децата, издателството разработва и специален уеб-модул с допълнителна информация за родители, които искат да помогнат на децата си, и идеи за учителите, които искат да използват новите текстове в часовете по Български език.

„Библиотека Славейче“ включва 12 шарени книжки с приказки на различни теми – животни, празници, приказни герои. Момичетата могат да се учат да четат например с истории за Феи, а момчетата – с истории за Пирати. Но най-важното, от което всяко дете се нуждае в първите книжки, и което от издателство "Фют" обещават, са: кратките изречения, едрият шрифт и късите редове. Това прави четенето по-леко за детските очи. А увлекателната и добре илюстрирана история е важна, за да остане детето при книгата.

Новият издателски проект е базиран на  поредицата Young Readers Series One на английското издателство Usborne. Издателство Фют допълва приказките с развиващи задачи, речник на непознатите думи и читателски дневник.

Повече за Библиотека Славейче

Полезна информация за родители на читатели-прощъпулници в Книжанка

Книжки от поредицата, представени в Книжанка | Приказки за животни, Приказки за великани, Приказки за кучета, Приказки за динозаври, Приказки за коне и понита, Приказки за вълшебни замъци, Приказки за дракони, Приказки за пирати