Очаквайте приказки за деца от деца

Тетрадка с приказкиКакво щеше да учи Слънцето, ако ходеше на училище? Какво да правим, ако от преяждане пораснем толкова, че се превърнем в отделна планета и на нас се заселят извънземни? Може ли един бог да се казва Васко? Как да се борим с крадците на риби?

Издателство „Точица“ подготвя „Тетрадка за приказки“ – сборник с текстове, създадени от деца и илюстрирани от интересни млади художници. Сборникът очаквайте през септември.

„Ние намираме приказките в него за прекрасни, макар и не непременно по-хубави от онези, които би написало вашето дете, ако поиска. В известен смисъл целта ни е точно да го амбицираме да използва фантазията си, да пише. Затова ще оставим и специално място, за да може написаната от него приказка също да влезе в книга, която може да запази или да подари на баба си. Поканили сме над десет млади, интересни и още недостатъчно представени в българската детска книжнина художници, които подхващат фантазиите на авторите. Вярваме, че различните им почерци допълват чудесно различния стил на децата“ – пише в блога си Зорница Христова, автор на проекта.

Повече за сборника може да научите и от фейсбукстраницата на Точица