Събития за деца в рамките на декемврийския панаир на книгата

31 Софийски международен панаир на книгатаТазгодишният ХХХI Софийски международен панаир на книгата се провежда от 4 до 9 декември в НДК. В програмата са включени много събития, посветени на книгите за възрастни и деца. По традиция панаирът се организира в навечерието на коледните и новогодишните празници и представлява добра възможност да изберете полезни и интересни подаръци за малчуганите. Ето какво може да бъде интересно за тях тази година:

На 5 декември от 11 до 12 ч. издателство „Просвета“ представя „Куклено шоу с Лили и Уили”. Ще се запознаете с новата система за изучаване на английски език в детските градини „РОР”!, чиито автори са Ангелина Цветкова и Елка Ставрева.

На 6 декември от 13 до 14 ч. издателство „Сиела” ще ви срещне с авторите на най-продаваната фентъзи трилогия във Франция СТРОМ – Еманюел и Беноа дьо Сен Шама.

От 15 до 16 ч. издателство „Милениум” организира среща с писателя Недялко Йорданов, който ще представи своята най-известна пиеса за деца „Приключения опасни със герои сладкогласни”. Тя излиза за панаира в ново издание с весели илюстрации от художничката Кремена Пенчева.

Муминтролско партиНа 8 декември от 10 до 11 ч. издателство „Анубис” ще представи детското музикално шоу за най-малките „Бръмбо търси приятели“. Игри, музика и забавления за малчуганите със специалното участие на  детската вокална група  „Пим-Пам“, децата от ОДЗ № 84 „Детелина“ – София, композитора Борис Карадимчев и автора на текстовете Борислав Мирчев. Ще бъде представен дискът „Приятели с музиката за най-малките“ със специално създадените песни и музикални игри за 2 – 3  годишните деца.  

От 11 до 13 ч. издателство „Дамян Яков" и сайтът detskiknigi.com канят всички, които обичат Туве Янсон и нейните герои, на Муминтролско парти. Заповядайте на театрално шоу, среща с преводачите на поредицата, забавни въпроси с награди, канелени сладки и пай от кухнята на мама Муминка, снимки с любимите герои и много изненади. На партито ще бъдат обявени и победителите от играта за месеца на муминтролите.

От 15 ч. издателство „Изкуства” организира среща с автограф с поетите Ангелина Жекова и Дядо Пънч и представяне на книгите им Таласъмската кратунка и Гатанки за возене. Участват Детска вокална група „Смехоранчета“ с муз. ръководител Галя Коджаманова.

Повече за програмата на панаира може да научите от страницата на АБК