Подкрепете децата в Биоградинката

С децата в Биоградинката“С децата в Биоградинката” е една книга кауза. Тя е посветена на биоградинарството, с нея децата могат да научат повече за пътя на зеленчуците и цветята до нас, както и сами да градинарстват.

Това, с което най-много ме впечатли книгата, са не само хубавите илюстрации и достъпно написаният текст, но факта, че всичко, за което книгата разказва, може да се случи – може да създадете, да докоснете, да опитате на вкус :) 

Книгата е написана от д-р инж. Светла Николова и нарисувана от Павлина Отова. Верни спътници на детето в това градинарско пътешествие са Ани и червейчето Работливко.

 Ето какво разказват създателите на тази книжка-проект:

“Всички искаме наоколо да е красиво. А когато ние самите направим нещата красиви, е толкова по-хубаво. Един добър начин да създадем красота, е да се грижим за биоградинка. За да направим този процес лесен и приятен, ние, от Сдружение АГРОЛИНК, издадохме книжката „С децата в биоградината“. Тя е предназначена за деца на възраст от 5 до 11 години. С помощта на тази книжка за първи път децата в България ще имат възможност да научат на достъпен за тях език какво е биоградина, както и как се отглеждат зеленчуци, плодове и цветя в нея.”

Някои деца вече са успели да създадат своята биоградинка, да се грижат за нея и да се радват на плодовете й. Тези малки градинари са възпитаниците от Училището за деца с увреден слух в град София. Със закупуването на тази книжка, вие ще им помогнете да закупят система за капково напояване и поддържането на градинката в училището.

Но най-важното е, че с тази книжка може да зарадвате един бъдещ градинар – вашето дете.

Книгата се продава в биомагазините и книжарниците в София, а списъка им можете да намерите  на страницата на Агролинк

Събитията, свързани с биоградинката на Училището за деца с увреден слух в София, може да следите във фейсбук

Откъс от книгата може да видите тук