Ми не ми се спи – новата книга на Мила

Ми не ми се спиНовата книга на Мила Попнеделева-Генова се казва Ми не ми се спи и още мирише на мастило. Съвсем скоро е напуснала печатницата и пътува към децата.

Разказва за семейство Мечки – мама, татко и дете Мече.

Едно любопитно мече, което много иска да разбере защо мечките трябва да спят зимен сън.

Мила е и художник, и разказвач. Тук може да научите повече за нея и нейните книги

А страници от Мечешката книга може да разгледате в блога на Мила

Поредица „Медия възпитание“

Mediaopvoeding.nlКнигата е прекрасен начин и за учене, и за хоби. По своята същност тя също е медия – посредник между автор и читател. Тя не може да бъде заместена с нищо, но все повече бива измествана... Удоволствието от книгата изисква усилия, често пъти и повече време. А телевизията предлага всичко едновременно, интернет –  информация с един клик, игрите – емоции и напрежение, в социалните медии – героят си ти.

Прочети още...

За втория рожден ден на Книжанка – торта с грозде!

Торта с френско гроздеНа всеки може да му се случи да си забрави рождения ден – какво остава за една страница. Книжанка не е като Финдъс да си каже, че иска да празнува три пъти в годината. Но по-добре да ви почерпим ден по-късно, отколкото никога.

Eто нашата специална рецепта за торта с френско грозде:

Прочети още...

Лятната колекция на Книжанка за 2013

knijankaВреме за пътешествия и приключения, нови познанства и нови приятелства, за слънце, море и планина... С една дума: в-а-к-а-н-ц-и-я!

и още една: у-р-а!!!! :)

Но не забравяйте, където и да минавате, каквото и да преживявате - да си имате книжчица под ръка. За тази цел и за много настроение Книжанка ви е подготвила една лятна колекция от... книжки. Подходящи за малки и по-големи читатели, в различни размери и цветове, за различни поводи и на различни езици...

С Анна на море | Патиланчо на село | Ваканцията на Барбароните | Дора на пикник | Един ден на плажа

Миналогодишната лятна колекция може да разгледате тук

Щуро и усмихнато лято на всички книголюбци!

Интересно за децата от Sofia Design Week

Compote CollectiveФестивалът Sofia Design Week се провежда от 21 до 30 юни. Куратор на детската програма е Вики Книш. Децата могат да участват в работилници, да гледат детско кино, да посетят изложби.

Ще откриете интересни занимания, посветени на книгите, приказните герои и азбуката.

Прочети още...

Да научим буквите с Бубуб!

БубубАко детето ви е на възраст, в която проявава интерес към буквите, или пък не проявява никакъв интерес, но вече му е време да се запознае с тях :) ... А вие нямате време да повтаряте всеки ден с него – А-агне, Б-бик, В-врана... Може да му залепите буквичките пред очите.

Как? С шарените, весели, танцуващи и красиви стикери на Бубуб.

Прочети още...

Дора и в България!


Дора на пикникНа 24 юни издателство Колибри ще представи в България първите книжки от известната в цял свят поредица за Изследователката Дора.

Издателството има лицензионен договор за издаване на поредицата на български език, който стартира с 20 заглавия – ще излизат по 2 на всеки месец.

Предвидени са  издания от всички ценови категории, за читатели на  възраст между 3 и 12 години, както и книжки, с които децата да учат английски.

Дора е създадена като анимационна героиня за специализирания канал на МТV Никелодеон. Американските  анимационни епизоди са дело на Крис Гифърд, Валери Уолш и Ерик Уайнър.

Прочети още...