Книги за докосване в Западен парк

Проект А5Освен да се четат книгите могат да се слушат и... докосват. На 15 и 16 юни в Западен парк ще може да се запознаете с начина, по който четат незрящите читатели.

Инициативата се организира в рамките на проект за насърчаване на четенето „А5“

= послушай, докосни, говори ми, виж, мирис – или как четем с различните сетива :)

Прочети още...

Пролетният базар на книгата за деца


Пролетен базар на книгата 2013От 28 май до 2 юни в НДК се провежда традиционният Пролетен базар на книгата. В него ще участват над 80 изложители. В програмата на изложението са включени и събития за деца. На 31 май от 10 ч. може да заведете децата на куклено шоу по случай Медждународния  ден не детето - 1 юни. Издателство "Просвета" ще представи английската система РОР 2.

Организаторите обещават весел празник с балони и бонбони!

Прочети още...

Представяне на уникални книжки за момичета и момчета


Приказка за менНа 23-ти април от 18.30 ч. в +Това на ул. „Марин Дринов“ 30, ще се състои представяне на две детски книжки: „Момичешки приключения“ и „Момчешки приключения“.

Прочети още...

Отворено писмо до българските институции


Кръгла маса на тема „Детската литература - предизвикателства и възможности” се състоя на 4 април в София. Тя бе организирана в рамките на  Националната кампания на портала Az-deteto.bg "Забавното лятно четене” и „Похода на книгите”, организиран от Асоциация на българската книга. Представители на Министерството на образованието и науката, Столична община, библиотеки от цялата страна, училища, книгоиздателства и неправителствени организации са дискутирали въпроси на съвременното детско четене у нас. В края на срещата участниците са приели отворено писмо до българския президент и отговорните институции:

Прочети още...

Работилница за четящи деца

Работилница за четящи децаНа 23 март 2013 г., събота, се организира работилница за начални учители от София и страната, които искат да помогнат на учениците си да станат четящи деца, обичащи истински книгата.

Организатори на събитието са Столична библиотека, ИК Сиела и сайтът за изкуство и култура Kafene.bg

Прочети още...

Походът на книгите за деца през 2013

Походът на книгите 2013За втора поредна година Асоциация „Българска книга“ организира кампанията „Походът на книгите“ по случай Международния ден на детската книга 2 април и Международния ден на книгата и авторското право 23 април.

Месец април за втори път ще се превърне във време за „рицари, приказни герои, срещи с популярни личности, награди, мечти, ретро трамвай, градина, музика…книги…“

Прочети още...

“Бисерче вълшебно” - първа годишна награда за детска книга

Първа годишна награда Бисерче вълшебно 2013За първи път българските деца могат да изберат любимата си книга, като се включат в конкурса „Бисерче вълшебно“, организиран от сайта Детски книги.

Прочети още...