Нова поредица за начинаещи читатели

baner slavei4e2Книжките от „Библиотека Славейче“ на издателство Фют са създадени специално за децата-прощъпулници в четенето. Поредицата е отговор на отдавнашните търсения на много родители и учители на достъпни, интересни и написани на съвременен език текстове.

Прочети още...

Гьоте Институт представя теории и практики за насърчаване на четенето

LesestartНа 7 и 8 май в Гьоте Институт ще бъдат представени идеи и проекти за насърчаване на четенето в ранна детска възраст. Лектори са  немските експерти Анке Марк-Бюрман от Академията за насърчаване на четенето при Фондация „Четене“ към Библиотека "Готфрид Вилхелм Лайбниц" и Улрике Аник Вебер от Фондация „Четене“. Осигурен е симултанен превод. Събитието се организира съвместно с Българската Библиотечно-информационна асоциация.

Прочети още...

Книгите ви канят на своя празник!

Празник на детската книга ще се проведе на 31 март и 1 април край езерото Ариана в столицата. Събитието се организира по случай Международния ден на детската книга – 2 април.

Прочети още...

Фина моторика – работна тетрадка от Крокотак

Работна тетрадка Фина моторика от КрокотакКрокотак продължава да работи за свободното време на децата, като не само умее да ги забавлява, но и да ги учи. Този път с работната тетрада по Фина моторика децата на възраст между 5 и 7 години ще могат да се научат да държат правилно молив в ръка и да го движат в определена посока.

Прочети още...

Честита нова премяна и Честита Баба Марта!

knijanka sait 2В навечерието на шарения мартенски празник Книжанка беше пременена и придоби съвсем нов облик. Както вече сте забелязали, книжките от простора са сгънати и прибрани в шкафа. Надявам се, че слънцето и птиците са имали достатъчно време да ги прочетат :)

Прочети още...

Покана за среща с „Щедрото дърво“

"Щедрото дърво" - сн. ТочицаНа 22 януари, неделя, от 11 ч. в "+това" ще се състои премиерата на най-новата книга на издателство „Точица“ – „Щедрото дърво“.

„Щедрото дърво“ на американския писател Шел Силвърстийн за първи път излиза на български език в превод на проф. Александър Шурбанов. Преди да стане детски писател, Шел Силвърстийн е бил карикатурист. Негово дело са и илюстрациите към книгата. Той е един от най-награждаваните детски автори в САЩ.

Прочети още...

Новата работна книга на Крокотак за най-малките

Kрокотак 3-5Крокотак е приготвил нови 180 игри и занимания този път за децата на възраст между 3 и 5 години. Както и в първата работна книга на Крокотак за деца между 5 и 7 години и в тази ще намерите задачи и занимавки по основните направления: околен свят, математика, фина моторика, памет, логика и наблюдателност, буквите.

Прочети още...