Книга за момиченце, което очаква братче

lulu-reads-to-zeki1Lulu reads to Zeki | Историята за Лулу и нейното братче е прекрасен пример за това как може да подготвите детето за промените в семейството и в нея централно място заемат книгите. Защото книгата може да е всичко – универсален подарък, средство за утеха, източник на информация, забавна играчка.

Книгата може да използвате във всеки един момент, за да приобщите детето, да го адаптирате към новата ситуация, да споделите всички заедно приятни мигове.

Майката на Лулу й чете всяка вечер приказки. И тази вечер тя й чете приказката за едно момиченце, което скоро ще има братче... Майката на Лулу също е бременна, но за щастие има достатъчно време да четат заедно... Таткото току-що е сковал нова етажерка, за да има място за книгите на бебето. Когато бебето се ражда, Лулу му носи подарък в болницата – една книжка :)
И за да го весели, тя му разказва също приказки...
Но бебето плаче, и плаче по различни поводи.
Плаче, защото е гладно. И докато мама го кърми, също четат заедно книжки.
Плаче, защото се е напишкало или наакало. Тогава Лулу сяда на своето гърне и му чете книжки за гърнета.
Когато плаче, защото го къпят, тя му чете книжки за баня.
Когато плаче, защото е уморено, тя му чете книжки за приспиване или му пее приспивни песнички.

И тогава то заспива...

Докато бебето спи, Лулу си играе със своите играчки, помага на мама... участва във всички дейности, свързани с бебето и дома... Всички са заети с новия член на семейството. Но за щастие никога не са прекалено заети, че да не завършат деня заедно с приказка … за най-добрата сестричка на света :)

Затова, мили родители, не забравяйте, че въпреки новите грижи около новото човече, по-голямото дете има нужда от присъствие. И четенето на книжки е един прекрасен начин да сте заедно.

Книга за момченце, което очаква сестричка