Мая Дългъчева

Мая Дългъчева, © Снимка: Златна КостоваМая Дългъчева е автор на стихове, приказки, куклени пиеси и песнички за деца. Работи и в областта на приложната литература, като автор на редица образователни проекти. Нейни произведения присъстват в учебници, сборници и помагала за предучилищна и начална възраст. Тя е редактор и автор на художествените текстове в поредицата издания за предучилищна възраст "Първите седем”, одобрени от Министерство на образованието.

По нейни текстове са създадени над 100 детски песни, част от които са поместени в учебниците по музика.  Сред тях са "Песен за Доброто", "Добрите паячета", "Седем лунички", "Тротоар".

Мая Дългъчева е носител на наградите: "Златен век" (2006) на Министерство на културата; националната награда "Константин Константинов" в категория "Автор" (2009), Наградата на СБП за детска литература (2009).

Член е на Съюза на българските писатели.

родена | 5 май 1967 г. в Стара Загора.

образование | Завършва Пловдивски университет "Паисий Хилендарски".

първа книга | "Слон и чадър" (1999), поредицата с приказки "Лудориите на Маги" (2003-2004), приказките "Как гъсеничката се събуди или как се раждат пеперуди" и "Как се лекува лъвски страх без пердах" (2007), "Пъстри приказалки", "Коледните чудеса" (2008), “Уча буквите с гатанки“ (2011), "Приказки от Оная гора" (2012) и др.

Книжанка представя | Приказки от Оная гора