Норберт Ланда

Norbert LandaРоден е през 1952 в Линц, Австрия.

Образование Философия.

Местопребиваване Заедно със съпругата си живее в Германия.

Работа Журналист, автор на пиеси и текстове за песни, офицер от армията. Казва, че е правил най-различни неща преди да срещне съпругата си Hanne Turk, която е и илюстратор на някои от книгите му. От този момент нататък той се посвещава на писането за деца.

Първи книги Започва да пише за деца през 1980 г. и оттогава е издал над 120 книги. Известен е като автор на поредица книги за мечета и мечоци (Little Bear's Christmas, The Slurpy Burpy Bear, Great Monster Hunt). Издател е на водещото в Германия детско образователно списание с Мишока Филип (http://www.philipp-maus.de/).

Заедно с проф. Патрик А. Борли (P. A. Baeuerle), известен учен в областта на биохимията и молекулярната биология, e съавтор на серията енциклопедии, с главен герой професор Ген и неговата микромашина (Professor Gene's MicroMachine). Поредицата е издадена през 1977 в Барселона и включва няколко книги: Your Body's Heroes and Villians, The Cell Works, Ingenious Genes, How the Y Makes the Guy. Макар и немски автор, той пише книгите си на английски език.

Книги в Книжанка The Cell Works