Книга за точките на издателство Funky Books

 

Натисни точката

Една чудесна новина за българските деца и техните родители ни донесе издателство Funky Books – на български вече може да се намери световноизвестната книга на френския илюстратор Hervé Tullet "Un livre". Може да я намерите под заглавието „Натисни точката“. Тази книжка, в която живеят само точки, е обиколила училища и детски градини по цял свят и е любима не само на децата, но и на възрастните. Тя е интерактивно четиво, което предлага едновременно игра, изкуство, пространства, свобода на въображението.

Прочети още...

Хартиеният принц – филмова и книжна премиера

Хартиеният принцНа 16 ноември 2014 г. от 11:00 ч. в кино Люмиер ще се състои премиера на книгата „Хартиеният принц" и нейната екранизация в присъствието на авторката Владислава Войнович. Сръбската писателка стои в основата на филмовия проект. Тя ще представи и романа, и неговата екранизация, и ще подпише книги на всички желаещи. В деня на премиерата „Хартиеният принц" ще се продава на място с 20% отстъпка!

За книгата | „Хартиеният принц" е предназначена за деца над 5-годишна възраст. Един жив, омагьосващо искрен и светъл разказ, прегърнал големия свят на малката Юлия.

Прочети още...

Подкрепете децата в Биоградинката

С децата в Биоградинката“С децата в Биоградинката” е една книга кауза. Тя е посветена на биоградинарството, с нея децата могат да научат повече за пътя на зеленчуците и цветята до нас, както и сами да градинарстват.

Това, с което най-много ме впечатли книгата, са не само хубавите илюстрации и достъпно написаният текст, но факта, че всичко, за което книгата разказва, може да се случи – може да създадете, да докоснете, да опитате на вкус :) 

Книгата е написана от д-р инж. Светла Николова и нарисувана от Павлина Отова. Верни спътници на детето в това градинарско пътешествие са Ани и червейчето Работливко.

Прочети още...

Издателство Рибка представя „Как си, Мечо?“

Как си, Мечо?„Как си, Мечо?“ е новият проект на издателство Рибка, посветен на детските емоции. Премиерата ще се състои в неделя, 27 април, 2014, от 11:00 до 13:00, в +това (София, ул. Марин Дринов 30).

„Как си, Мечо?“ е игра, създадена на принципа на пъзела. Тя може да бъде интересен повод да започнете разговор с детето за неговите чувства и преживявания... по здравословен начин.

Целта на играта е да помогне на детето да разпознава чувствата си, да ги изразява, да ги назовава и приема, да го научи, че няма добри и лоши емоции.

Прочети още...

На театър с Дора и Малкия Никола

Colibri kidsИздателство Колибри кани всички, които обичат Дора Изследователката и Малкия Николà, на серия от куклени представления в столицата. Освен любимите си герои, децата ще могат да видят още Ботичко, Лисанко-Хитранко и прочутата Раница на Дора, както и щурото обкръжение на малкия симпатяга Николà.

Прочети още...

Градски кът за четене откриват в Борисовата градина

Градски кът за четенеАсоциация „Българска книга“ организира „Градски кът за четене“ на 12-ти и 13-ти април, в Борисовата градина, където някои от най-обичаните български писатели ще прочетат пред децата откъси от своите любими детски книжки. Градският кът за четене се издига в рамките на кампанията „Походът на книгите“, за да предложи на младите хора пространство за четения, игри, кът за споделяне на книги, арт-работилници с илюстратори и срещи с български писатели.

Прочети още...

Походът на книгите през 2014

Походът на книгите 2014И тази година деца и родители могат да участват в Похода на книгите, който продължава с четения, игри и събития на открито. Традиционно той бе открит на 2 април 2014 г., Международният ден на детската книга, и ще продължи до 23 април.

Основен елемент в кампанията тази година остават забавните четения на любими детски произведения в програмата „Известните българи четат на деца“.

Прочети още...