Походът на книгите през 2014

Походът на книгите 2014И тази година деца и родители могат да участват в Похода на книгите, който продължава с четения, игри и събития на открито. Традиционно той бе открит на 2 април 2014 г., Международният ден на детската книга, и ще продължи до 23 април.

Основен елемент в кампанията тази година остават забавните четения на любими детски произведения в програмата „Известните българи четат на деца“.

По повод 100-годишнина от рождението на финландската писателка и художничка Туве Янсон, носител на златния медал „Х. К. Андерсен", в галерия София бе открита специална изложба „Туве Янсон – живот и творчество”, която може да посетите до 15 април.

На 9 април от 18 ч. ще може да видите прожекцията на документалния филм „Хару” – остров на уединението, където Туве Янсон прекарва част от живота си.

В края на следващата седмица (12 и 13 април) в Борисовата градина ще бъде издигнат „Градски кът за четене”, където младите хора ще могат да послушат приказки и да играят сред приказните интериори на пространството.

Организатори на националната кампания „Походът на книгите” са: Асоциация ”Българска книга” и Българска Библиотечно-информационна асоциация.

Повече информация за Похода на книгите