How to wash a woolly mammoth?


woolly mammothЩе бъда благодарна, ако някой ми каже как най-добре ще звучи на български woolly mammoth. Вълнест, четинест, влакнест???

Какъвто ще да е този мамут, ясно е, че става дума за миене. А това с мамутите НЕ Е ЛЕСНА работа. Така започва eдинственият наръчник за миене на мамути.

Книгата е написана с много чувство за хумор от Michelle Robinson и нарисувана с много вода и пяна от Кate HindleyИ двете живеят и работят във Великобритания и обичат да правят книги за деца.

Прочети още...

Violet - Лила

Violetавтор | Tania Duprey Stehlik

илюстратор | Vanja Vuleta Jovanovic

издател | Second story press

Виолета или Лила. Книгата ме срещна в едно особено настроение и това е един от случаите, в които мога да благодаря на настроението си за хубавата среща. Срещата с различните.

И за автора, и за художника на Violet това е дебютна детска книга. Таня и Ваня живеят в Торонто, но това, което ги свързва най-вече, е, че и двете с нещо са различни. Таня има смесен произход, а Ваня е родена в бивша Югославия. Историята на Лила има много специално значение за тези две жени, защото разказва за едно момиченце, различно от останалите. Различава се по цвета на кожата. Всички са или червени, или сини, или жълти, а тя – лилава.

Прочети още...

Как Прасенцето нарисува Мечето

Big maakt een tekeningBig maakt een tekening | Тази книжка разказва за едно Прасенце, което искало да нарисува своя приятел Малкото Мече. Тя е част от серия, създадена от холандската илюстраторка Юдит Копенс, и както други подобни книжки в този жанр има за цел да научи малкото дете на нещо ново. А то е... Как се рисува Малко Мече :)

Прочети още...

Книга за момиченце, което очаква братче

lulu-reads-to-zeki1Lulu reads to Zeki | Историята за Лулу и нейното братче е прекрасен пример за това как може да подготвите детето за промените в семейството и в нея централно място заемат книгите. Защото книгата може да е всичко – универсален подарък, средство за утеха, източник на информация, забавна играчка.

Книгата може да използвате във всеки един момент, за да приобщите детето, да го адаптирате към новата ситуация, да споделите всички заедно приятни мигове.

Прочети още...

Книга за момченце, което очаква сестричка

Kas krijgt een zusje | Kas krijgt een zusje - Pauline OudДецата са любопитни и с трепет очакват промяната у дома с идването на новороденото братче или сестриче. Но след това внезапно се чувстват застрашени и несигурни, лишени от внимание. И едва ли има родител, който да не е наясно, че е по-добре детето да бъде подготвено за новия член в семейството. Една от възможностите за това е да му се четат книжки, в които героите са изправени пред същите трудности и преживявания. Такава е и книжката за Кас и неговата дългоочаквана сестричка, която все още стои на топло в корема на мама.

Прочети още...

Ваканцията на Барбароните

Les vacances de BarbapapaLes vacances de Barbapapa | Annette Tison, Talus Taylor

Мисля, че една от тайните за успеха на Барбароните сред децата е, че те могат да правят вълшебства, без да имат вълшебни пръстени, пръчици или отвари...

Прочети още...

С Анна на море

Met oma en opa naar zeeMet oma en opa naar zee | “С баба и дядо на море” – това е още една книжка от поредицата за Анна на белгийската илюстраторка Катлийн Амант. Изключително подходяща за ваканционния период, когато много деца отиват на гости при баба и дядо или на море с баба и дядо.

Прочети още...