Градски кът за четене откриват в Борисовата градина

Градски кът за четенеАсоциация „Българска книга“ организира „Градски кът за четене“ на 12-ти и 13-ти април, в Борисовата градина, където някои от най-обичаните български писатели ще прочетат пред децата откъси от своите любими детски книжки. Градският кът за четене се издига в рамките на кампанията „Походът на книгите“, за да предложи на младите хора пространство за четения, игри, кът за споделяне на книги, арт-работилници с илюстратори и срещи с български писатели.

В първия ден от програмата писателите Калин Терзийски, Петя Кокудева и Теодора Димова ще четат своите любими детски книжки заедно с присъстващите деца. В следобеда  илюстраторът на детски книги Ралица Мануилова, вдъхнала живот на героите от поредицата „Борковите патила”, ще напътства децата в специална арт-работилница с награди.

В неделя, 13 април, детски книжки ще четат писателите Ангел Игов, Васил Георгиев, Георги Господинов, Зорница Христова, Стефан Иванов, а програмата ще завърши с игри и „Забавления за деца с въображение”, организирани от издателство „Клевър Бук”.  

Приказният интериор на литературната шатра е създаден от студентите по интериорен дизайн в Нов български университет – Габриела Чеглайска, Габриела Стайкова и Катерина Стойчева, като за изработката му са използвани еко-материали, любезно предоставени от Дуропак Тракия.

Студенти от НБУ организират благотворителна акция „Книги за споделяне”.

Участници във всички тези събития може да бъдете на 12-13 април (събота и неделя), от 11.00 до 17.00 ч.

За подробности вижте програмата на Похода на книгите