Рони Орен – властелинът на пластилините

Рони ОренРони Орен е самобитен творец и международно признат аниматор. Бил е декан на Факултета по анимация към Художествената академия „Бецалел” в Тел Авив. Освен това е продуцент и режисьор на над 500 филми и телевизионни сериали, много от които са удостоени с международни награди и са излъчвани в над 80 държави, включително по Пи Би Ес, Ей Би Си, „Дисни Чанъл”, Би Би Си и Четвърти канал във Великобритания.

Рони Орен е известен по света не само като талантлив аниматор, но и като блестящ педагог с дългогодишен опит в работата с деца. Методиката му е призната в различни страни и се прилага широко. Измислените и създадени от него неповторими ярки образи помагат на децата да усвоят изкуството да ваят и да развиват двигателните си умения, речта и естетическия си вкус.

Поредицата “Тайните на пластилина” се състои от общо пет книги: „Домашни животни”, „Диви животни”, „Динозаври”, „Рождество” и „Нова година”.  

Въз основа на богатия си творчески и педагогически опит Орен разработва прост, достъпен метод от три елемента: топче, пръчица и питка, чрез който всяко дете може да се научи да прави най-различни пластилинови фигурки. Най-голямото достойнство на метода е, че той вдъхва на малчуганите вяра в собствените им способности.

Поредицата, която в световен мащаб вече гони тираж от 900 000 екземпляра,  се радва на огромен успех навсякъде, където е издавана: Германия, Франция, Италия, Дания, Гърция, Украйна, Литва, а в Русия е разпродадена в половинмилионен тираж и вече трета година оглавява класациите на бестселърите.

По информация на издателство Лабиринт

роден | 1953, Израел

професия | Продуцент, сценарист, аниматор, илюстратор, педагог.

първа книга | През 1975 г. създава първата си анимация. А първата му книга като илюстратор е от 1987 г.  Авторският му проект “Тайните на пластилина” стартира през 2005 г.

любопитно | Освен поредицата “Тайните на пластилина”, той е създател и на други детски поредици, сред които и една бебешка (вижте книгите за числата и цветовете); има и книги за торти и кейкчета :)

послание | “Не се страхувайте да експериментирате! Захващайте се смело за работа и се наслаждавайте на творчеството.” (Из предговора за деца към кн. “Тайните на пластилина. Домашни животни.”)

уебстраница | ronyoren.com

Книжанка представя Тайните на пластилина. Домашни животни