Кръгчета, чертички – азбука за всички

Кръгчета, чертички - азбука за всичкиВ новата книжка на издателство Фют ще откриете истории в стихове за всяка буква. Стихчетата започват с описание на начина, по който всяка буква се изписва, после се изреждат най-известните думи, които започват с тази буква и накрая нещо смешно за някоя от думите. Например покрай буквичката А ще научите и за сладкия автобус.  

"Представи си автобус!
Ама толкова голям,
че където и да спира,
всичките деца побира.
Той с бензин не се зарежда.
Само с пет мечти на ден,
с торти, с дъвки
и с ванилов крем!
Тъй че, даже и да друса,
пак е сладък автобуса! “

Всяко стихче е придружено разбира се от изображението на своята буквичка, но... направена от пластилин. Децата могат да възпроизвеждат буквичките с тесто или пластилин, като гледат от картинките. Автор на книжката е Юлиана Каракашева. А нейното послание към малкия читател е, че всяка буквичка си има своя физиономия, също както всеки от нас :)  

„Здравей, Малък читателю,
Знаеш ли, че буквите са направени от кръгчета  и чертички? Някои имат само чертички, други –  кръгче или полукръгче, трети – от всичко по малко... Но всяка буква прилича единствено и само на  себе си. Тя си има своя физиономия точно така,  както всеки от нас. Обърни тази страница и ще  се убедиш! Трябва ти само малко помощ от някой  Голям читател!“

Книжката е подходяща за деца между 5 и 8 години. Съдържа толкова страници, колкото буквички има и в българската азбука.

Ако искате да разгледате откъс