Хартиеният принц – филмова и книжна премиера

Хартиеният принцНа 16 ноември 2014 г. от 11:00 ч. в кино Люмиер ще се състои премиера на книгата „Хартиеният принц" и нейната екранизация в присъствието на авторката Владислава Войнович. Сръбската писателка стои в основата на филмовия проект. Тя ще представи и романа, и неговата екранизация, и ще подпише книги на всички желаещи. В деня на премиерата „Хартиеният принц" ще се продава на място с 20% отстъпка!

За книгата | „Хартиеният принц" е предназначена за деца над 5-годишна възраст. Един жив, омагьосващо искрен и светъл разказ, прегърнал големия свят на малката Юлия.

От името на своята героиня авторката разказва за отношенията между родители и деца, за умението да различаваме доброто от злото и за смелостта да опознаваме света, вместо да стоим със скръстени ръце пред трудностите. Българското издание беше публикувано през август тази година – преводът е на Русанка Ляпова, а илюстрациите са дело на Яна Ляпова.

За автора | Владислава Войнович работи като сценарист и продуцент, но обича да експериментира с изразните средства на различни жанрове – поезия, романи, драматургия, есета и филмова критика. „Хартиеният принц" е нейният дебютен роман за деца, който отнесе редица авторитетни отличия. По книгата е заснет детски късометражен филм (2005), спечелил първа награда на 52-рия Белградски фестивал за късометражни и документални филми, а по-късно е реализирана и игрална версия, спечелила 12 награди на международни кинофоруми.

За филма | Филмът „Хартиеният принц" на режисьора Марко Костич може да гледате в рамките на Киномания 2014 г. в София! И не забравяйте, децата са малки само в очите на възрастните.

16 ноември, 11.00 ч., кино Люмиер

22 ноември, 12.00 ч. Културен център G8

23 ноември, 11.00 ч. Дом на киното

23 ноември, 15:30 ч., Euro Cinema

За повече информация Колибри и Книгомания