Очаквайте приказки за деца от деца

Тетрадка с приказкиКакво щеше да учи Слънцето, ако ходеше на училище? Какво да правим, ако от преяждане пораснем толкова, че се превърнем в отделна планета и на нас се заселят извънземни? Може ли един бог да се казва Васко? Как да се борим с крадците на риби?

Издателство „Точица“ подготвя „Тетрадка за приказки“ – сборник с текстове, създадени от деца и илюстрирани от интересни млади художници. Сборникът очаквайте през септември.

Прочети още...

Морски брой на списание Бърборино

БърбориноТози месец издателство Фют изненадва своите малки читатели с морски брой на списание "Бърборино". В него те ще намерят интересни игри и приказки. Ще се научат да рисуват делфин и раче в 3 лесни стъпки, ще си направят морска панорамна картичка.

Прочети още...

Алея на книгата край морето

vizia burgasМорските градове се оказват гостоприемни не само за туристи през лятото, но и за книги. Двете морски столици Варна и Бургас ще имат своя Алея на книгата. Ако сте от читателите, тръгнали на море, без достатъчно книги в багажа, ще имате чудесна възможност да се запасите :)

Десетки издателства ще представят своята книжна продукция както за възрастни, така и за деца.  Ще има концерти, представяния на книги, срещи с автори.

От 21 до 29 юли Алея на книгата гостува в Бургас.

Тук може да намерите повече информация за участниците и програмата.

Прочети още...

Нови книжки от „Библиотека Славейче“

Библиотека СлавейчеПрез юни излязоха от печат още няколко нови книжки от поредицата „Библиотека Славейче“ на издателство Фют. Книжките са предназначени за начинаещи читатели на възраст между 5 и 7 години.

Прочети още...

Българска художничка илюстрира юбилейно издание на братя Грим

През 1812 г. братята Якоб Людвиг Грим и Вилхелм Карл Грим публикуват първия си сборник с немски народни приказки, озаглавен „Детски и семейни приказки". По случай 200-годишнината на тази влиятелна творба, немското издателство Thienemann подготвя юбилейно издание на приказките на братя Грим, чийто илюстратор е българката Стела Драйс.

Прочети още...

Честит празник, мили, дечица!

knijanka sait 2-1Бъдете здрави, бъдете усмихнати, бъдете обичани! Най-голямото богатство на тази земя сте вие –  нейните малки слънца. Затова всяко дете заслужава дом и топлина. Всяко дете заслужава да бъде облечено, да се учи и да има пълен шкаф с книжки. Всяко дете заслужава приказка за лека нощ.

Прочети още...

Детски панаир за Деня на детето

Детски панаир 3На 2 и 3 юни в Градската градина пред Народния театър в София може да заведете децата си на Детски панаир. Това е третото издание на панаира и се организира специално за Деня на детето – 1 юни.

Прочети още...