Моето семейство

Моето семействоавтор | Цветанка Иванова
илюстратор | Евгения Павлова
издател | Държавно издателство „Отечество“, София
година на издаване | българска, първо издание, 1984

„Моето семейство“ е картинна книжка от Поредица „Детски свят“. Този тип книжки са подходящи за най-малките читатели. Съдържат много малко текст и повече картинки. Това са класически книжки за посочване. Създадени са в малък формат от картон.

Прочети още...

Моята улица

Моята улицаавтор | Цветанка Иванова
илюстратор | Иваничка Панчева
издател | Държавно издателство „Отечество“, София
година на издаване | българска, първо издание, 1984

„Моята улица“ е картинна книжка от Поредица „Детски свят“. Този тип книжки са подходящи за най-малките читатели. Съдържат много малко текст и повече картинки. Това са класически книжки за посочване, създадени в малък формат от картон.

Прочети още...

Едно малко агънце

Едно малко агънце"Едно малко агънце" е история за дома и принадлежността към определен род или семейство. На всеки разтвор агънцето попада в различна ситуация. Напускайки дома, то среща коня, после прасетата, кокошките и патета, бикът... Научава къде живеят: думичките за пространствата, където обитават различните животни - например коня живее в конюшнята, прасетата в свинарника, кокошките в кокошарника и т.н. Накрая агънцето решава, че у дома е най-хубаво. Книгата е от серията на издателство Фют "Едно малко...", предназначена за деца между 1-4 години. Книжките от тази серия са от масивен картон във формата на различни животни.

Прочети още...

Вече съм голям!

Вече съм голям - сн. КнижанкаГлавни герои в тази малка поредица са Малкия Мечо и неговата още по-малка сестричка Мецанка. Всяка книжка разказва за някакъв специален момент от живота на малкото мече – например, когато мама излиза и малките мечета трябва да бъдат наглеждани от баба или дядо, когато идва време Мечо да се раздели с биберона или памперсите... Текстът е забавен, а илюстрациите разбираеми. Четирите книжки, опаковани заедно с шарения метър, са много подходящ подарък за първи рожден ден, например. Автор на българските стихове е Ангелина Жекова.

Прочети още...