Нова поредица за Малкия Никола

СмелчагаОт месец март издателство Колибри предлага нова поредица за Малкия Никола. Тя е създадена специално за най-малките читатели, с цветни илюстрации и много диалози.

За разлика от оригиналните истории за Малкия Никола тези са адаптирани за начинаещи читатели. Повествованието се води от трето лице, а не както в книгите на Рьоне Госини и Жан-Жак Семпе, където разказвач е самият Никола. Всяка книжка съдържа само една история.

Поредицата е базирана на анимационната серия за Малкия Никола, разпространявана от 2009 г. по френския канал М6. Във Франция книжките излизат под логото на издателство Gallimard-Jeunesse и са предназначени за деца, които се учат да четат на възраст между 6-8 години.

Прочети още...

Кръгчета, чертички – азбука за всички

Кръгчета, чертички - азбука за всичкиВ новата книжка на издателство Фют ще откриете истории в стихове за всяка буква. Стихчетата започват с описание на начина, по който всяка буква се изписва, после се изреждат най-известните думи, които започват с тази буква и накрая нещо смешно за някоя от думите. Например покрай буквичката А ще научите и за сладкия автобус.  

"Представи си автобус!
Ама толкова голям,
че където и да спира,
всичките деца побира.
Той с бензин не се зарежда.
Само с пет мечти на ден,
с торти, с дъвки
и с ванилов крем!
Тъй че, даже и да друса,
пак е сладък автобуса! “

Прочети още...

Очаквайте „Историята на Микс, Макс и Мекс“

Историята на Микс, Макс и Мекс„Историята на Микс, Макс и Мекс“ е новата книга на издателство Колибри, която може да намерите по книжарниците от 27 януари. Неин автор е чилийският писател, журналист и политически активист Луис Сепулведа, известен още с книгите си „Историята на една чайка и на котарака, който я научи да лети“, и „Старецът, който четеше любовни романи“. Илюстрациите към българското издание са на Дима Дамянова.

Книгата разказва за приятелството между котарака Микс, човека Макс и мишока Мекс.

Прочети още...

Коледна книжка за Малкия Никола

Коледа с Малкия НиколаНова книжка от поредицата за Малкия Никола излиза на 9 декември. Тя е посветена на Коледата и разбира се започва с писмо до Дядо Коледа.

Книжката „Коледа с малкия Николà“ се издава от Колибри и е прекрасен подарък за деца над 6 години и възрастни, които обичат да се забавляват с детски книги. Написана е от Рьоне Госини и илюстрирана от Жан-Жак Семпе.

За повече коледно настроение публикуваме тук част от писмото на Малкия Никола до Дядо Коледа :)

Прочети още...

На куклен театър с Дора

ДораВ сезона на коледните чудеса издателство „Колибри“ подарява на детската публика куклен театър с участието на Дора, Ботичко, Диего и компания! С любезното съдействие на актьорите от Театър Екосцена две от знаковите книжки за приключенията на смелата изследователка оживяват на театралната сцена.

Прочети още...

Нова книга за Петсън и Финдъс

Финдъс се изнася от къщата на Петсън"Финдъс се изнася от къщата на Петсън" e новата книга от поредицата на шведския илюстратор Свен Норквист

Като всяко истинско приятелство и това между Петсън и Финдъс не минава без разногласия. Старецът се е изморил от щуротиите на котето, а и то всяка сутрин го буди в ранни зори.

За да не пречи на своя стопанин, Финдъс решава да се изнесе в своя къща на двора. Там котаракът може да си скача на воля.

На Петсън обаче му става прекалено тихо от тази раздяла:

Прочети още...

Гледайте „Петсън и Финдъс: Смехотерапия“!

Петсън и Финдъс: СмехотерапияКиномания представя на българските деца и родители един весел филм по книгите на Свен Норквист за Петсън и Финдъс

Старият Петсън и котарачето Финдъс преживяват вълнуващи перипетии, след като Петсън губи паметта си при инцидент. Оказва се, че той може да се възстанови само като му се разказват веселите истории за предишните им общи патила с Финдъс – като например как Финдъс, още като малко котенце, се изгубва, а също и как двамата поемат на изпълнено с перипетии издирване на съкровища.

Прочети още...