Петя Кокудева

Петя КокудеваНейните книги са писани с много любов, подредени и смислени. Тя е млада, но стиховете й носят толкова мъдрост. Създадени са за деца, но в тях има поуки най-вече за възрастните. Изключително изживяване е да отворите книга, която да не ви крещи в лицето, да не се киска, да не ви плаши, да не е нахална. Книга, която възцарява онази тишина, в която сърцето се чува най-добре. Отваряш и влизаш наистина в друг свят, на друг човек, който вижда нещата по друг начин и знае как да ти подскаже другия “гледен ъгъл”, без да ти се натрапва. Стиховете й са като малки случки, толкова малки, чак невидими – особено за забързани читатели. Затова книгите на Петя, а те са вече две, трябва да се четат бавно и търпеливо :)

родена |  1982 г. в гр. Смолян

образование | Английска езикова гимназия. Бакалавър по "Журналистика" и магистър по "Литература и творческо писане" в СУ "Св. Климент Охридски".

професия | Работила е като репортер във вестник "168 часа" и Дарик радио. Участва в различни проекти за деца: създател на рубриката за деца “Граматика на фантазията",  сценарист за куклен театър, автор на ревюта за детски книги. Понастоящем е копирайтър в международна рекламна агенция.

първа книга | “Лулу”, 2011 г. Дебютната й книга печели Специалната награда на националния конкурс за дебютна литература "Южна пролет" (2012).

любопитно | Почитател на скандинавската литература, колекционер на детски илюстрации.

Книжанка представя | Лулу, Малки същества

Интервю с Петя Кокудева