Коледна картичка с приказка I

коледна картичка "Червената ябълка"

И вие може да си направите такава картичка, свързана с любима книга, приказка, роман или герой. И да вложите в нея послание или пожелание, вдъхновени от история, която ви е впечатлила. По този начин не само ще поздравите близките си по оригинален начин, но може да направите дадена книга или автор популярни. Това може да бъде следващият ви домашен  проект, по който да работите с децата, но също и интересна тема за творчески занимания в училище в навечерието на Коледните и Новогодишни празници. 

Идеята за тази картичка ми хрумна, докато работех по приказката „Червената ябълка“. Първо направих една малка книжка по нея и така стигнах и до проекта за картичка. Исках на един малък лист да събера същественото, което ми е казала тази история, и да го подаря.

Например да напиша някого: "Изяждай всеки ден по една червена ябълка, за да си здрав и силен!" :)

Или: „Не забравяй, че ако не можеш да достигнеш някоя висока цел сам, можем да го направим заедно“ Защото всъщност животните от приказката така успяват да достигнат до единствената ябълка...

Необходими материали | цветен картон за основата, разноцветни хартии, от които да направите кръгчета и триъгълничета за апликация, ножица, лепило.

Вижте картичката „Червената ябълка“ в този албум