Картички от книжка

Поздравителни картичкиИскате да си направите сами картички, а нямате подходящи материали. Трябва ви само една книжка, пълна не просто с идеи, а с готови шаблони. За да ви покажем как “работи” тя, сглобихме две картички. Едната ще изпратим на приятел за Коледа, а другата – тя е за Рожден ден!

Прочети още...

Костенурката Име

Тайните на пластилина. Домашни животниМного искахме да дадем на нашата костенурка име и затова тя се казва Име :) Направихме я, като следвахме метода на Рони Орен, описан в първата книга от поредицата “Тайните на пластилина. Домашни животни”. Не беше трудно да се работи.

Прочети още...

Книжка за мама

Книжка за мама - сн. КнижанкаСкъпи деца, за празника на мама Книжанка ви предлага една идея за подарък. Може да използвате готовия план за изпълнение на тази приятна задача, а може да съставите свой индивидуален проект за книжка-подарък. Разбира се, татковците също могат да помагат.

В тази публикация може да видите как точно се прави най-обикновена книжка-тетрадка, като вместо 6 листа, за вашата книжка-подарък са ви необходими 8 листа, формат А4.

Прочети още...

Книжка за формите

Книжка за формите - сн. КнижанкаТази книжка може да направите и с тригодишно дете, като си разпределите работата по нея според уменията и възможностите. На родителя се пада по-лесната част – сглобяването :) А за детето остава по-голямото предизвикателство – съдържанието.

След като страниците вече са свързани и корицата залепена, може да започнете с въпросите към детето. За какво да разказва книжката? Какво да има на корицата, какво да има на тази страница, а на следващата? Детето се увлича и освен да дава идеи, започва и да рисува само.

Прочети още...

Малка книжка само от лист хартия

Малка книжка само от лист хартияЗа да си измайсторите малка книжка от 8 страници без лепило (само с ножица), ви е необходим само лист хартия. След като книжката вече е готова, може да ви послужи за таен дневник, за събиране на смешки и вицове, гатанки и загадки, за записване на важни дати или адреси... Може да си направите книжка с комикси или просто малка приказка с картинки. Всеки формат хартия е подходящ за изработване на този вид книжка, но от формата зависи колко голяма или малка ще бъде тя. Може да използвате и цветна хартия, за да е по-интересно...

Прочети още...

Книгоразделители от старите пликове

Плик

Какво може да направите от старите, употребявани пликове? Нещо много лесно и бързо: ъгълчета за предпазване и разделяне на страниците.

материали | ножица, стар плик, неща за украсяване по избор (стикери, цветна хартия за апликирани или нещо за рисуване)

Прочети още...

Фабрика Книжанка – идеи за книжно творчество

книжанка логоСкъпи читатели, във Фабрика Книжанка ще откриете интересни идеи за творчески занимания, свързани с книгата – от книгоразделители и подвързии, до малки книжки и фигурки за театър. Някои от идеите са простички за изпълнение, други – по-сложни, но важното е децата да се забавляват. Използвайте тези занимания като още един повод детето да опознае книгите, да ги заобича и да се грижи за тях.