Музей на детската книга

KinderboekenmuseumПредставете си място, където децата могат да влязат в любимата си приказка и да играят в нeя. Например:

Една голяма Дядова ръкавичка с много прозорчета, която може да събере поне 10 другарчета, със стълбички и вратичка, даже с коминче.

Прочети още...

Издателство Clavis

clavisbooksИздателство Clavis е едно от най-големите издателства за детска и юношеска литература   в  холандскоговорещите страни. Има представителства в Хаселт, Амстердам и Ню Йорк и е със силно международно присъствие.

Прочети още...

Рибка – издателство голямо по душа

издателство Рибка"Това е „Издателство Рибка”. Малко по размер. Голямо по душа. Издателството на децата. И техните родители. Освен „Издателство Рибка”, другите ни имена са Катя Антонова, Евгения Николова и Милен Антиохов. Трима. За щастие."

Така ви посреща Рибка. Ново българско издателство. Така гостоприемно, както и книжарницата-кафетерия Книжния Су, чиито стопани също са Катя и Милен

Прочети още...

Книжния Су, където детските книги живеят

Книжния Су - логоКнижния Су е една от малкото детски книжарници у нас, а за да бъде наистина детска, една книжарница трябва да бъде най-вече гостоприемна. Екатерина Антонова и Милен Антиохов, създатели на Книжния Су, го умеят.

„Книжния Су не е книжарница. То е жилище. Там книгите живеят, не просто стоят“ – така Катя и Милен представят мястото, което създават и откриват за първите си гости през май 2013. Място, в което и книгите, и техните читатели да се чувстват уютно, като у дома си.

Тук децата могат не само да разглеждат и избират книги, но могат да участват в творчески работилнички, да се почерпят с нещо вкусно, да пият лимонада...

Прочети още...

Летера

Издателство ЛетераИздателство Летера се намира в Пловдив. Има над двайсетгодишна история, в която са записани над 1000 издания. Разполага със собствена печатница, книжарница, информационен център и борса. Издава енциклопедична, справочна и художествена литература, учебници и помагала.

Един от най-известните издателски проекти на Летера е мултимедийният курс "Български език за чужденци". Курсът е разработен в шест версии – английска, немска, френска, чешка, нидерландска и българска, и покрива езикови нива от А1 до В2 по Общата европейска езикова рамка.

Прочети още...

Леге Артис, издателството с характер

Леге АртисВ превод латинският израз „Lege artis“ означава „По законите на изкуството“, или по-просто – „Както трябва“.

Така започва представянето на издателството в интернет и не подвежда. Леге Артис е едно от най-безкомпромисните на българския книжен пазар, отличава се с некомерсиалния и деликатен избор на заглавия. Създадено е през 1999 г. от Саня Табакова – дългогодишен издател, редактор и преводач, и едно от малкото работещи извън столицата издателства – ще го намерите в Плевен.

Прочети още...

Лабиринт – издателство за красиви и умни книги

Издателство Лабиринт

"Четем, за да знаем, че не сме сами" К. С. Луис

Лабиринт е ново българско издателство, чиято мисия е да издава красиви и умни книги за деца и възрастни. В началото са група млади ентусиасти, които решават да издадат историите за Фердо Мравката, известен на повечето възрастни от едноименния анимационен сериал. Поставят си за цел да не правят компромис с качеството и избора на заглавия, независимо от комерсиалната мода.

Прочети още...