Островът

Островът - Ал. Секуловавтор | Александър Секулов
илюстратор | Чавдар Гюзелев
оригинално издание | Сиела, 2011, българска

от издателя | След две от магическите книги на последните десет години – Колекционер на любовни изречения и Малката светица и портокалите, писателят Александър Секулов и издателска къща „Сиела” представят „Островът”- роман за любовта като щастливо корабокрушение.

Разказът отвежда на малък варовиков остров в края на Егея, където три деца плуват сред безвремието като щастливи риби. Съдбата ги изправя срещу други конквистадори на лятото. Битката е за каменно парче земя сред морето, но и за сърцето на кралица с присмехулни очи. Всеки е сам срещу всички, а всички – заедно в бурята. Докато не открият, че любовта е остров, на който се молиш да не те открият.

Прочети още...

Графиня Батори

Графиня Батори - Как се става разбивачка на сърцаТова е продължението на „Тина и половина“, но съвсем спокойно двете книги могат да се четат едновременно. В „Графиня Батори“ читателят има чувството, че двете   приятелки – Тина и Елица – си ходят на гости не само по домовете, но и между двете книги. Усещането се засилва, когато се повтарят някои епизоди от първата книга, но обговорени по друг начин и погледнати от друг ъгъл. Ако „Тина и половина“ е роман в розово, то „Графиня Батори“ е роман в готически цвят. Елица-Ержи-Графиня Батори и дори Мария Кюри е всичко, което Тина не е и обратно. Ако Тина е бонбоненото момиче, то Елица е лимоненото момиче. Ако Тина винаги е искала да се превърне в принцеса, то Елица е искала да се превърне във вампир. Ако Тина никога не е страдала за това, че няма бюст, Елица страда за това, че няма с какво да напълни сутиена си. Точно заради всички разлики между момичетата, втората книга е много повече книга  за приятелството, изпитанията и намереното Аз.

Прочети още...

Тина и половина

Тина и половина - сн. КнижанкаЗащо Тина и половина? Защото главната героиня на този роман в розово е едно умно и добро момиче с наднормено тегло – тоест момиче и половина отгоре. Тина мечтае за ново тяло и нов имидж сред съучениците си. Това, че е различна я прави тъжна, даже понякога жестока към себе си. А това, че има за приятелка едно от най-странните и безстрашни момичета (Графиня Батори), й помага да удържа на обидите и подмятанията от съседните чинове.

Прочети още...

В края на ноември

В края на ноември - сн. КнижанкаОт Издателя | Снусмумрик, хомсчето Тофт, филифьонката, Мюмлата, Старчето и хемулът пристигат в Муминската долина да посетят мама Муминка и нейното симпатично семейство. Но кой знае защо, домакините ги няма. Гостите се настаняват в празния дом. Саможиви по природа, те за пръв път откриват радостта от приятелството и задружния живот.