Тина и половина

Тина и половина - сн. КнижанкаЗащо Тина и половина? Защото главната героиня на този роман в розово е едно умно и добро момиче с наднормено тегло – тоест момиче и половина отгоре. Тина мечтае за ново тяло и нов имидж сред съучениците си. Това, че е различна я прави тъжна, даже понякога жестока към себе си. А това, че има за приятелка едно от най-странните и безстрашни момичета (Графиня Батори), й помага да удържа на обидите и подмятанията от съседните чинове.

Как се става яко гадже? Тина минава през всичко, за да отслабне. Включително и през манекенските методи с повръщането. В крайна сметка среща един реален и здравословен пример в собственото си училище – учителката по физическо. За Тина става ясно, че понякога не е достатъчно да следваш мечтите си, а да ги гониш със здраво тичане, за да се сбъднат :)

Книгата е написана в Аз-форма, на езика на днешните деца. Прилича на момичешки дневник – още повече заради емотиконите на почти всеки ред.

От Издателя | Юлия Спиридонова-Юлка е била и дебеланка, и страхотна мацка. Била е и тийнейджърка (не много отдавна). От онези трудни времена са й останали щуротията, влечението към шантави дрехи (да забравим, моля, за обицата от консерва "Копърка") и непреодолимата омраза към училището. Автор е на още четири книги, много телевизионни сценарии, някоя и друга анимация и куклена пиеса. Домашни любимци - два диви трола.

Ако си заек в ново даскало...

Ако съученичката ти от задния чин е злобна манекенка...
Ако лицето ти е като на модел, а тялото – на два модела : ( ...
Ако двете с най-добрата ти приятелка се влюбите в най-харесваното момче в училище
Не ти остава нищо друго, освен да се стегнеш на мах….
и да станеш яко гадже!

Откъс | Кой знае, може би не след дълго дори и аз ще си имам гадже? Продължавам да се съмнявам, че това ще се случи. Най-важното е сега да стопя колкото се може повече мазнина. Слава богу, идва зимата. Обожавам студеното време и мразя лятото, по обясними причини. Надявам се, че другото лято ще бъде първото прекрасно лято в жовота ми. Представях си се на плажа по бял бански... Рецензия >>

Заглавие Автор Илюстратор Издател
Тина и половина Юлия Спиридонова-Юлка -

Кръгозор - 2009 г., българска

Жанр

Тема

Персонажи Възраст

роман

тийнеджърски роман, любов, приятелство

Тина и Батори 12+

ISBN

Материал/Цветност Формат Страници

9789547711877

меки корици

145x210

208

Цена
 

8.90 лв.