Издателство Clavis

clavisbooksИздателство Clavis е едно от най-големите издателства за детска и юношеска литература   в  холандскоговорещите страни. Има представителства в Хаселт, Амстердам и Ню Йорк и е със силно международно присъствие.

Прочети още...

Рибка – издателство голямо по душа

издателство Рибка"Това е „Издателство Рибка”. Малко по размер. Голямо по душа. Издателството на децата. И техните родители. Освен „Издателство Рибка”, другите ни имена са Катя Антонова, Евгения Николова и Милен Антиохов. Трима. За щастие."

Така ви посреща Рибка. Ново българско издателство. Така гостоприемно, както и книжарницата-кафетерия Книжния Су, чиито стопани също са Катя и Милен

Прочети още...

Летера

Издателство ЛетераИздателство Летера се намира в Пловдив. Има над двайсетгодишна история, в която са записани над 1000 издания. Разполага със собствена печатница, книжарница, информационен център и борса. Издава енциклопедична, справочна и художествена литература, учебници и помагала.

Един от най-известните издателски проекти на Летера е мултимедийният курс "Български език за чужденци". Курсът е разработен в шест версии – английска, немска, френска, чешка, нидерландска и българска, и покрива езикови нива от А1 до В2 по Общата европейска езикова рамка.

Прочети още...

Леге Артис, издателството с характер

Леге АртисВ превод латинският израз „Lege artis“ означава „По законите на изкуството“, или по-просто – „Както трябва“.

Така започва представянето на издателството в интернет и не подвежда. Леге Артис е едно от най-безкомпромисните на българския книжен пазар, отличава се с некомерсиалния и деликатен избор на заглавия. Създадено е през 1999 г. от Саня Табакова – дългогодишен издател, редактор и преводач, и едно от малкото работещи извън столицата издателства – ще го намерите в Плевен.

Прочети още...

Лабиринт – издателство за красиви и умни книги

Издателство Лабиринт

"Четем, за да знаем, че не сме сами" К. С. Луис

Лабиринт е ново българско издателство, чиято мисия е да издава красиви и умни книги за деца и възрастни. В началото са група млади ентусиасти, които решават да издадат историите за Фердо Мравката, известен на повечето възрастни от едноименния анимационен сериал. Поставят си за цел да не правят компромис с качеството и избора на заглавия, независимо от комерсиалната мода.

Прочети още...

Сиела

сиела„Сиела” е създадена през януари 1991 г. като компания за бизнес консултации и издател на наръчници и монографии в областта на правото. В периода 1993–1995 г. издаваната литература се разширява, като обхваща и областите икономика, бизнес и естествени науки. Със знака на издателство „Сиела” всяка година излизат над 200 нови заглавия. Това са учебници и учебни помагала, справочници, речници, сборници с нормативни актове и съдебна практика, монографии и студии, художествена литература. В каталога на издателството намират място редица съвременни български автори. „Сиела“ е собственик и на верига книжарници.

Принос в детското книгоиздаване: Островът, Приказка и др.

Точица

Издателство ТочицаИздателство "Точица" е създадено специално за деца през 2010 г. от Зорница Христова – известен преводач и блогър. Ето как тя самата описва целите на своето начинание: „Искаме акцентът да бъде върху всичко, което може да развие потенциала на детето по естествен и приятен за него начин, да го научи, без да го поучава - с добър вкус и с разбиране към желанието му да изпитва удоволствие от всяка своя дейност, да усеща тръпката от играта и приятното чувство, че си овладял едно ново умение“.

В каталога на издателството може да намерите книжките за умни деца „Умножи лесно“ и "Умножение без уморение", "Щедрото дърво" на Шел Силвъстийн, първият литературен проект на Точица – „Направи си сам приказка“ и "Тетрадка за приказки" с текстове, създадени от деца.