Лабиринт – издателство за красиви и умни книги

Издателство Лабиринт

"Четем, за да знаем, че не сме сами" К. С. Луис

Лабиринт е ново българско издателство, чиято мисия е да издава красиви и умни книги за деца и възрастни. В началото са група млади ентусиасти, които решават да издадат историите за Фердо Мравката, известен на повечето възрастни от едноименния анимационен сериал. Поставят си за цел да не правят компромис с качеството и избора на заглавия, независимо от комерсиалната мода.

Сред хората зад книгите на Лабиринт са преводачката Емилия Л. Масларова, която е известна с преводите си на творби от Харуки Мураками, Дж.К. Роулинг, Елиф Шафак, Кърт Вонегът, Ричард Бах, Джоузеф Хелър, Гор Видал, Джефри Арчър, Рик Риърдън, както и Иван Масларов, който прави рекламите на една от най-големите световни компании.

Но както сами споделят създателите на Лабиринт, най-важното при книгите е да се издават с любов: „Така започнахме. В началото беше „Фердо”, после дойдоха „Тайните на пластилина” на Рони Орен и „Малкият крал Декември” на Аксел Хаке. Издадохме тези книги с много любов, защото сме:

Убедени, че ако се занимаваш с онова, което обичаш най-силно, плодовете са добри.
Убедени сме, че българинът заслужава по-качествени книги.
Убедени сме, че имаме сред вас много съюзници и съмишленици.
Нека вървим заедно по Лабиринтите на духа!“

На книжния пазар вече е и най-новото заглавие на Лабиринт „Приказки от Селвата“. За Книжанка издателството предостави подробна информация за своите книги тук

 Книжанка | Тайните на пластилина. Домашни животни, Приказки от селвата, Фердо мравката, Фердо в плен